2016-07-11 16:51:44• hírek • Szatmár.ro

Felejthetetlen volt a tábor, 23-án kezdődik a következő

Nemrég ért véget a Borókagyökér Egyesület kézműves tábora: 86 ügyes kezű gyermek alkotott.

Július 3. és 9. között tartotta rendhagyó kézműves hetét a Borókagyökér Egyesület. Az érdeklődés a vártnál jóval nagyobb volt: a táborban  összesen 86 gyermek vett részt. Ez alkalommal ráadásul külföldről - Kanadából, Németországból és Magyarországról  - érkezett gyerekek is jelen voltak. És nem csak jelen voltak, hanem ügyeskedtek is. Ez a tábor ugyanis olyan, hogy ott a táblagép vagy a mobiltelefon csak zavaró tényező, mindenkinek a saját tehetségére kell koncentrálnia.

A gyerekek a kézműveskedés több árnyalatával is megismerkedtek: volt gyöngyszövés, gyöngyfűzés, papírkosár-fonás, nyakék-készítés, nemezelés, fafaragás, bútorfestés, üvegfestés és bőrdíszművesség is.

"Eddigi táborainkban arra kértük a gyerekeket, hogy minden foglalkozásba kóstoljanak bele. Most viszont mindenki azzal foglalkozott, amivel akart. Voltak, akiket a fafaragás, másokat a nemezelés kötött le" - magyarázta Lőrincz-Szejke Judit.

Emellett az egy hét során volt íjászkodás, néptánc- és népdaltanulás is - a gyerekek pedig a tábor zárónapján be is mutatták az elsajátított tudást. Esténként a tábortűz mellett ültek és énekeltek a résztvevők.

Alig hogy véget ért a tábor, a szervezők újabbat indítanak. A július 23-án kezdődő és 29-ig tartó táborba már 26-an jelentkeztek. Ebbe 8 és 14 év közötti gyerekeket várnak.

A Borókagyökér Egyesület idei nyári táborainak megszervezését a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ és Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ támogatja.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: